Norsk Miniatyrhund Klubb

Velkommen Til NMHK Tibetansk Spaniel Raseside

  

Hjemmesiden vil bli oppdatert når vi har anledning. Vi tar forbehold om at det enkelte ganger kan gå lenger tid.

 Nyheter finner du nesderst på siden. 

Kontakt oss på E-post adresse tibetanskspaniel@nmhk.net

 Informasjon angående rasen finner du også på vår Facebook gruppe.

 

MINI-NYTT 2 - 2023. Digital utgave.

 

 

Vi i Raseutvalget ønsker alle medlemmer GODT NYTT ÅR 

 

6902677_preview

   

 Ukens Bilde

 Star. Eier Ingrid Holt

Emsorus Great Golden Star

Eier: Ingrid Holt

   

Galleri

Galleri 5     Galleri 4    Galleri 3    Galleri 2    Galleri 1

 

  Send gjerne inn bilder av tibbene deres som vi kan bruke på hjemmesiden. Bildene blir lagt inn i fotoalbum, etter hvert som de er brukt på forsiden.

        

Minner om Innkalling til digitalt årsmøte 14 mars 2023 kl.18:00. 

Innkalling finner du her >>>>>>

Ragnskap for 2022 finner du her >>>>>> 

Årsmelding for 2002 finner du her >>>>>>

Valgresultat >>>>

Referat >>>>>>

Publisert første gang i Mini-Nytt Nr.2 - 2022

Nyheter

ÅRSMØTEVEDTAK OM KRAV OM KJENT PL STATUS PÅ TIBETANSK SPANIEL.

På rasens årsmøte i 2021 ble det vedtak med en stemme om at rasen skulle søke om å få innført krav om kjent patellastatus på foreldedyrene, for å få registrert valpekull i NKK. På samme måte som vi har krav om øyenlysning. Søknad ble sendt til NMHK, og de støttet oss i kravet.

Sunnhetsutvalget i Norsk Kennel Klubb ønsket dokumentasjon om at det var et problem på rasen, så det ble sendt inn en statistikk over kjent status på foreldredyr som er brukt i avl de siste 2 årene. Søknad med statistikk finner dere her >>>>>

Konklusjonen fra Sunnhetsutvalget i NKK var at de ikke kunne se dokumentasjon som belyser at Patellaluksasjon er en utfordring for rasen. Vi fikk derfor ikke inført krav om kjent status for å få registrert valpekull i NKK. De oppfordret oss likevel til å ha det som krav på rasen.  Hvis noe endrer seg i fremtiden og vi kan dokumentere at det blir et større problem, har vi mulighet å søke på nytt.

Selv om vi kunne ønsket oss kjent PL status, må vi være glad for at PL viser seg å ikke være et stort problem for rasen. PL er som kjent ikke uvanlig på små raser, så den statstikken som er kommet frem viser at vi har en sunn rase på mange måter. Noe av det mest positive ved å gå gjennom valpekullene de siste to årene, var å se hvor flinke rasens oppdrettere er til å pl sjekke foreldredyrene før de blir brukt i avl. Det viser stort ansvar, og vi er sikre på at det vil fortsette slik fremover også   

Jeg har kun gått ca 2 år tilbake i tid (150 kull) for å finne tilfeller (ut i fra de som er brukt i avl) å sende inn til NKK, men jeg har også gått tilbake å sjekket kjent PL status siden det ble lagt inn på NKK Dogweb. Det var selvsagt færre i rasen som var sjekket tidligere, men statistikk ut i fra de som er kjent har ikke utviklet seg i negativ retning på disse årene. 

 

Choose language

Besökare idag: 9
Denna månad: 239
Totalt: 106980