Norsk Miniatyrhund Klubb

Til Norsk Miniatyrhundklubb

Skjemaet for DNA-test for PRA3 hos tibetansk spaniel er tilgjengelig på «Min side» på www.nkk.no. Alle som DNA-tester sin hund må nå ta ut skjema fra «Min side», skjemaer dere har brukt midlertidig skal ikke lenger være tilgjengelig.

Dette til orientering.

mvh

KRISTIN WEAR PRESTRUD
Veterinærkonsulent PhD

Norsk Kennel Klub

VIKTIG info

For de som allerede har DNA Testet hundene:

Dersom vi skal etterregistrere resultater så må to ting være på plass:

1.   Veterinæren som tok prøven må skrive under på at vedkommende tok prøven samt sendte den til laboratoriet (prøven skal ikke overlates eier for sending) og at id-chip er skannet og funnet korrekt i forhold til hundens papirer (for eksempel stamtavle).
2.   Innregistreringsavgift må betales for hver hund, altså samme pris som man ellers betaler ved uttak av skjema. Disse kan løses ved at eierne tar ut skjema på sin hund (da har de allerede betalt) og at dyrlegen attesterer på skjemaet det jeg beskriver ovenfor. MEN i noen tilfeller har kanskje ikke id vært sjekket og da kan vi ikke legge inn resultatene. Kravet om riktig id (og at denne faktisk er sjekket) er helt ufravikelig. Jeg anbefaler at hver eier kontakter dyrlegen sin om dette før skjema tas ut, for vi kan ikke legge inn resultater der id ikke er i orden selv om eier har betalt for skjema. Derfor kan det være lurt å snakke med dyrlegen sin først, før skjema tas ut.
Det beste er at klubben samler inn all denne dokumentasjonen for hver hund, og at det sendes inn samlet.  Om det er ønskelig kan vi også få til at klubben betaler samlet for alle (og evt kreve betaling fra eierne selv). Jeg ser jeg har fått en henvendelse fra en tibbe-eier om registrering av et resultat, jeg henviser henne til deg for felles opplegg for klubben:) Ansvarlig saksbehandler i Helseavdelingen for innregistrering av DNA-resultater er Merete Røberg-Larsen, jeg setter henne som kopimottaker av denne mailen.

Mvh
KRISTIN WEAR PRESTRUD

Veterinærkonsulent PhD

Norsk Kennel Klub