Norsk Miniatyrhund Klubb

Tibbe som godkjent ettersøkshund

 

Innsendt av eier Jannike Grøtte Warberg 

 

soker[1]

På søk..

Kompis er 2 år og har trent blod spor i en sesong. Begynte med at jeg fikk jobbe på Selbu hundepensjonat  hos Elin Setseng (2007)… hun driver med det meste innen hund. Hun som lærte meg opp og fikk meg gira på å trene med blod spor for moro skyld med Rambo… og det var et syn å se hunden jobbe… jeg gjorde det vel mest for at jeg liker å bruke hundene og la de få utfolde seg i det meste... og at jeg kom i et fabelaktig hundemiljø når jeg var i Selbu.

Så tenkte jeg at tibber kan vel brukes de og... og etter at en del folk i hundemiljøet maste og sa at jeg burde prøve å melde meg på blodspor prøve, tok jeg sjansen denne sommeren/høsten og hev meg ut i det…nervepirrende men utrolig spennende… ihvertfall siden jeg ikke hadde trent så lenge med Kompis...

spor[1]               stolt_gutt[1]

Stolt gutt med byttet sitt

 

Å jaggu bestod Kompis med første plass på sin første bevegelige spor prøve…å da måtte vi jo bare prøve oss på fersk spor prøve å… det var i hvert fall spennende… adrenalinet mitt var vel like høyt som på bikkja da vi nærmet oss vilt.

Så i dag er Kompis registrert som godkjent ettersøkshund i Nkk og på statistikken ser det ut som han er den eneste tibben i Norge (ennå)… så får en håpe at jeg får prøvd han på jakt/ettersøk kanskje neste år.

 

kompis_godkjent_ettersokshund[1]

En velfortjent blomst til Kompis som nå er godkjent ettersøkshund.

 

Ellers så driver jeg med Lydighet,agility, litt freestyle og triks på begge guttene..(ikke konkurranse). Jeg driver med positiv innlæring så begge er innlært med klikker.

rambo_hopper[1]

 Rambo på agilitybanen